top of page

Ger van Leeuwen

Film muziek

Reclamefilms

 

 

 

1963 - Getting Warmer

 

Joop Geesink's Dollywood:

Getting Warmer (1963)
The Story of Heating

Op luchtige toon vertelt Getting Warmer op rijm de geschiedenis van de centrale verwarming. Uiteindelijk komt er maar één oplossing: Esso brandstof.

Opmerkelijk

Deze film had een reclamebureau die zich moeilijk kon vinden in het concept animatie. Animator Joop Bekker had een aantal scenes die steeds weer werden afgekeurd omdat de klant het te grappig vond. Joop vertelde later: De klant wou eigenlijk live action zien.
Hier blijkt echter dat de samenwerking tussen de creatievelingen in de studio goed verliep, want het resultaat is fraai. Vanwege de ouderdom van de film is het tempo aan het einde ingezakt wanneer tal van toepassingen worden getoond. Dat mag niet aan de makers worden toegeschreven maar aan het bioscooppubliek dat deze informatie moest opnemen.

De werktitel was Story of Home Heating

Credits:

Titel: Getting WarmerProductiejaar: 1963Opdrachtgever: EssoRegie: Henk KabosAnimatie: Joop Bekker, Geert Knoef, Fred van der BoezemCamera: Bert Spijkerman

 

Muziek: Ger van Leeuwen

 

Tekst: Paul JenningsCommentaar: Derek HartPoppen: Harry TolsmaPoppenkleding: Lia StenLengte: 10 minutenFormaat: 35 mm, Technicolor    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zie de film en luister naar de muziek: You tube:

https://www.youtube.com/watch?v=QvKLbzrg3js

 

Met dank documentatie uit:

http://www.dutch-vintage-animation.org/index.php/nl/beeldarchief/animation-films/135-joop-geesink-dollywood-animated-movies-getting-warmer

Films:
1963- Getting warmer
1966- Delfs Blauw
1967- Levend vuur
1958- Pipo de clown
1962- Rififi in Amsterdam
1972- Fietsen naar de maan

1966 

Delft Blue

Delfs Blauw

De film Delfts Blauw opent met live action opname. Na de sfeerbeelden met van Nederlands boeren landschap, zoomt de camera in op een Delftsblauw bord om vervolgens een Hollands animatiedecor te onthullen. Aan het eind draait het om Nederlandse zuivel.

Opmerkelijk

De opdrachtgever, het Nederlands Zuivelbureau, had jaren succes met het concept “Dutchy” (Holland Invites The World,A Dream Comes True, Dorpsconcert en vele anderen. Deze film echter, toont wel iswaar een boertje, maar dit is een ander figuur. Het logo aan het einde toont een boerin, in Duitsland bekend als Frau Antje. Zij bleek in de marketing erg goed te scoren. Dutchy werd naar de achtergrond geschoven om uiteindelijk te verdwijnen.

Deze film opent met mooie Hollandse sfeerbeelden. Het is niet bekend of het bewust is gedaan of dat er onopgemerkt één shot is toegevoegd met flats en industrie op de achtergrond. Verder zijn het fraaie beelden.
Op de titel wordt Pieter Merkx genoemd als (animatie)cameraman. Hij heeft ook animaties gemaakt.

  

Credits:

Titel: Delft BlueProductiejaar:

1966

Opdrachtgever: Nederlands Zuivel Bureau (NZB)

Muziek: Ger van Leeuwen

Regie: Henk Kabos

Animatie: Günter Mandle

Camera: Pieter MerkxLive

camera: Jan Huisman, Ko Steenhorst, Henk Haselaar

Lengte: 7,5 minutenFormaat: 35 mm, Eastmancolor

 

Zie de film en luister naar de muziek:

http://www.dutch-vintage-animation.org/index.php/nl/beeldarchief/animation-films/136-joop-geesink-dollywood-animated-movies-delft-blue

 

 

Met dank documentatie uit:

http://www.dutch-vintage-animation.org/index.php/nl/beeldarchief/animation-films/135-joop-geesink-dollywood-animated-movies-getting-warmer

1967    Levend vuur

 

Opdrachtfilm voor kolen toont overtuigend aan dat een huis zonder kolenkachel, hoe modern ingericht dan ook, nooit zo gezellig kan zijn als een huis met een warme kolenhaard.
 
Productie jaar 1967
Lengte 14 minuten
Productieland Nederland
Regisseur Ernst Hofbauer
ProducentCo ter Linden
ScenarioJan Derks
CameraHenk Haselaar
Editor Ton Majoor
Muziek Ger van Leeuwen
Productiebedrijf Joop Geesink
Cast Frans Kokshoorn, Heleen van Meurs,Yoka Berretty

1958-1980

PIPO DE CLOWN 

 

Pipo, de beroemdste clown van de televisie verscheen al in 1958 op het scherm. Door de jaren heen verzamelde hij een reeks familie, vrienden en boeven om hem heen, die hem hielpen, of juist tegenwerkten. Zijn vrouw Mammaloe, dochtertje Petra ('welterusten Papa Pipo'), zusje Plom, Pipo's grootste vriend Klukkluk ('ossiepossie, zeg, mij zijn niet van de bange, mij zijn van de voorzichtige'), De Dikke Deur, directeur van Circus Frivola en voormalig werkgever van Pipo ('Piep, ach Piep, ooh wat heb ik toch een pech'). De boeven Snuf en Snuitje ('m-mooie parels, f-fijne p-p-parels'), papegaai Foefie en natuurlijk het ezeltje Nonononono.

Niet alleen op televisie, ook op platen en in boeken beleefde de door Wim Meuldijk tot leven gebrachte levensgenieter spannende avonturen. Zijn reizen brachten hem naar vele, al dan niet bestaande, landen (Marobia, IJsland, Berezonië), voerden hem door de Amsterdamse grachten en lieten hem kennismaken met allerlei figuren zoals de Slaapridder, de piraten van Toen en een heuse Trollenkoningin.

 

zie en hoor op Youtube :
 
https://www.youtube.com/watch?v=dAMnLWURTjo

 

Aantal afleveringen   118 lang + 480 kort

 

Uitgezonden door  VARA (17 september 1958 - 20 juni 1964 / 29 maart 1971 - 19 april 1980 / 3 juli - 9 oktober 1988 / 16 maart 1991)NTS (1 oktober 1966 - 26 mei 1968)

 

Tekst   Wim Meuldijk

 

Muziek   Joop Reynolds  Ger van Leeuwen

 

Regie   Henk Jan Dassen    Henk Barnard   Guus Verstraete Sr.   Ben de Jong  John van de Rest   Jan Boon   Willem van Asperen   Wim Meuldijk   Joes Odufré   Paul Cammermans   Kees van Eyk   Nico Knapper

 

Productie   Pauline van der Meulen

 

Rolverdeling

Pipo - Cor Witschge, Cees van OyenMammaloe - Christel Adelaar, Marijke Bakker, Janine van WelyPetra - Petra Barnard, Belinda Meuldijk, Marjolein KnapKlukkluk de indiaan - Frits Butzelaar, Herbert JoeksDikke Deur - Lou Geels, Willy Ruys, Hans TiemeyerFelicio de zigeuner - Jan PruisSnuf - Rudi FalkenhagenSnuitje - Marius Crans, Will SpoorMik - Donald JonesHiep - Wim Poncia​Plom, zusje van Pipo - Janine van Wely

1962

Rififi in Amsterdam

 

regie:  Giovanni Korporaal
met:
Maxim Hamel
Johan Kaart
Jan Blaaser
Rijk de Gooyer
Steye van Brandenberg
Ton van Duinhoven
Willy Alberti
Anton Geesink
Ton Vos e.a.

 

 

 

componist: Ger van Leeuwen

Nederland 1962. Misdaad van John Korporaal. Met o.a. Maxim Hamel, Fien Berghegge, Johan Kaart, Rijk de Gooyer en Jan Blaaser.

vpro cinema

credits

regie:

John Korporaal

cast:

Maxim HamelFien BergheggeJohan KaartRijk de GooyerJan BlaaserTon van DuinhovenSteye van BrandenbergEls HilleniusAnton GeesingFrans KokshoornWilly AlbertiAnton Geesink

muziek:

Ger van Leeuwen

jaar:

1962

genres:

Misdaad, Thriller

landen:

Nederland

imdb: Zoek Rififi in Amsterdam opIMDB

 

 

1962

in de film   FIETSEN NAAR DE MAAN  het liedje
Vanavond 

op singel: Vanavond
gezongen door Mieke Telkamp
    met koor en orkest o.l.v. Ger van Leeuwen 


geschreven door Jef van der Heyden en Enrico Neckheim

verschenen op Philips 318 747 PF

Bedrijfsfilm over draadomroep PTT

https://www.youtube.com/watch?v=OBYtNgxP9X4

met geluid 

o.l.v.

Benedict Silberman 

Hugo de Groot 

Ger van leeuwen

 

Gepubliceerd op 13 sep. 2013

 

Propagandafilm van de PTT waarin het fenomeen draadomroep wordt aangeprezen en de werking ervan wordt uitgelegd, onder meer a.d.h.v. gespeelde scènes. Auteurs: Mels van de Meeberg, scenario; Piet Buis en Taede van Maanen, camera; Peter Bartelsman, geluid; Benedict Silberman, Hugo de Groot en Ger van leeuwen, orkestleiders; Jan Jansen, regie. 

 

Met dank aan Ned Inst. Beeld en Geluid

https://www.youtube.com/watch?v=OBYtNgxP9X4

 

 

bottom of page